Търсене в този блог

четвъртък, 28 март 2013 г.

Какво представлява новият "Индустриален стил"?



T.нар. "индъстриъл" безспорно попада сред най-популярните стилове в модерния интериорен дизайн.
Индустриален стил това е един незавършен вид, в който е присъщо използването на суровини и доста груби повърхности. Може да го определим, като „витрина” за всичко свързано с индустрията и производството. Засилваща концепция в него е дизайна да отразява някогашният вид на стар склад или фабрика.
Предпочитани материали са: бетон, стомана, метал или дърво.
Пространство е отворено и минималистично.
Индустриален
интериорен дизайн често е избирана концепция за мансардни апартаменти,.

Стени: недовършените или стари и износени стени са допълнителен бонус, който може да се добави към визията. Боядисаните стените изглеждат най-добре с микс от големи и висящи произведения на изкуството. Също така интересно биха стоели и всякакви улични табели и надписи, съобщаващи "ВХОД", "ИЗХОД", имената на булеварди, "ОБРАЗЦОВ ДОМ" и т.н.
Най-добрите решения по отношение на стените са: тухли, олющено дърво, метални части, мазилка. Интересно би било и ако се осмелите на саморъчно направени тапети от стари вестници, списания, нотни листове, атласи, комикси и др.

Под: избор номер едно е шлайфания бетон. Други добри покрития, които ще помогнат да се постигне индустриален облик са дървен материал или настилка от камък.

Декор: трябва да има декор, който носи мекота в цялото това пространство, така че един голям и удобен диван с големи разпръснати възглавници върши много добра работа.
Също така растенията – те внасят живот и цвят във всяка среда, така че е добре да присъстват няколко наистина много големи растения.

Осветление: свободно стоящи на пода лампи са чудесен източник на осветление за този стил. За предпочитане ново отса металните осветлени тела.
















Източници:

Няма коментари:

Публикуване на коментар