Търсене в този блог

събота, 16 март 2013 г.

Защо да изберем неутрална цветова гама?




    Обзавеждането на един дом носи със себе си множество въпроси и главоболия. Една от най-трудната част е избора на цветова гама за стените. Вместо да се чудиш как да комбинираш един цвят на стената с друг и цялото това обзавеждане после… ама дали едното ще си отива с другото..става сложно и все въпроси, на които би могъл да отговори специалист.

  Да обзаведеш домът си в неутрална цветова гама се оказва по-лесният вариант понякога. Не е задължително като имате белите стени домът Ви да изглежда безцветен и безличен.  Това за което може би не сте се замисляли е, какви възможности ви дава този избор. С малко фантазия и добавяне на цветни акценти домът ви ще е по-изразителен и бляскав. Тези от Вас които обичат светлите тонове и контрастите ще харесат колекцията която ще Ви представим днес.



   Главна идея за използване на неутрална цветова гама като основна визия е много проста. С този избор се разкриват доста възможности и варианти  за промяна и разнообразие на стаята Ви за в бъдеще. Този вариант е много подходящ за хора, които обичат честите промени, както и за някои бизнеси като например в хотелиерството, където собствениците не могат да си позволят  честа смяна на обзавеждането, а все пак се нуждаят от разнообразяване на визията. По-този начин могат да освежават и променят стаите си без много средства и с постигане на доста добри резултати.
   И така, какво е тайната и как тя ще спомогне за поддържане на чувство за свеж интериор в дома ви?
   Обикновено, когато имате бяло / сиво / бежово за базисни цветове, можете лесно да променят настроението на стаята чрез добавяне на контрастни и цветни детайли. Можете  да поставите голяма червена или жълто картина на стената, черна маса, цветни възглавници и голям сив килим. Ако решите да промените цялостното настроението на стаята, можете да добавите ярки завеси, картина в синьо, килим в светло синьо и ще се озовете в съвсем друга стая. Всяка малка подробност е от значени в този интериор.
   Трябва ли да бъде само една зелена възглавница или няколко предмета за декор? Нека да разгледаме няколко примера!


  Твоята всекидневна не може и да бъде по-бяла от тази. Тавана и стените в един и същ цвят отваря повече визуално пространство, бежовата подовата настилка, от естествено дърво определят тонът на помещението, като най-точното описание е „естествен” . Някои могат да намерят тази стая за скучна, други за прекалено официална и строга. Аз бих я определила като спокойна. Може би, би била по-уютна, ако се добавят завеси и килим. Тук единствените предмети контрастиращи на визията са картината на стената, телевизора и масичката за кафе.

  В тази спалня цари атмосфера на мир и спокойствие. Присъствието на малко черно и червено се открояват от базовото бяло  и бежово. Тази голяма свободно стояща рамка с огледало добавя елегантност.




     Какво става, ако поставим един стар сандък като контраст в една чисто бяла стая? Забравих да спомена, че трябва да играе ролята на масичка за кафе. Тук няма достатъчно акценти  и присъствието на тази маса е доста спорно.




Това е идеален пример за това как финните, изтънчени  неутрални цветове трябва да се съчетават с ярки цветове. Тук  дизайнера е свършил страхотна работа , лично на мен много ми допада тази фигура представена на стената и как тя създава илюзия все едно се гмурка във всички тези цветни възглавниците на дивана



Ето още примери за добро съчетаване на цветовете:










 
 Източници:


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар