Търсене в този блог

сряда, 9 октомври 2013 г.

Интериорен дизайн с тухлена стена



Възнамерявате да строите нов дом или да ремонтирате старият? Какво ще кажете тогава за тухлена стена като акцент и декор на новата визия на домът ви? Една тухлена стена в съчетание  с правилните мебели и аксесоари би изглеждала доста добре и шик. Ето някои примери със снимки от домовете на известни личности, архитекти и предложения на специалисти :
     1)      Рокфелер
В тази къща присъстват основно бели стени, които са изумително добре съчетани с тухлените стени из цялото пространство на домът включително и в спалнята.  
 Тези от вас , които харесват белите стени, но искат да внесат в дома си  нотка на ексцентричност и индивидуалност може да се спрат на подобен вариант.


  
      2)      Ерик Уатсън,  архитект
Това входът на домът, подчертан от красива тухлена стена, към която е прикрепена изчистена и обикновена  дървена полица и е декорирана със свещници, които придават изключителен ефект в комбинацията им с тухлите.


     3)       2go CUSTOM KITCHENS – студио за дизайн
Тук тухлите са използвани за гръб на кухня. Комбинацията им с черните и дървени шкафове на кухнята е доста сполучлива. Идеално допълнение е поставеното осветление под шкафовете.



     4)      Тим Купет, архитект
Акцентира върху тухлена стена в дневна, която е декорирана чрез поставени в права редица снимки в рамка. Представена е една театрална и драматична обстановка.


    5)      ARTISTIC Designs for living – студио за дизайн
Ако сте решили да използвате тухли за декориране на стена или стени в домът си винаги може да си позволите някои волности и да си играете с комбинация от ярки цветове като тези на снимката. Розовото и жълтото на мебелите изглежда просто и бледнее на фона на тухлената основа.



    6)      Икеа
Предложение от Икеа  е за трапезария с тухлени стени, които са подчертани с помощта на рамкирани в бяло снимки висящи по стените. Тухлените стени чудесно се комбинират с дървеният  под,   мебели с дървесна текстура и бял цвят. 


     7)      Тод Дейвис, архитект
В цялата тази къща умело е комбиниран дървен под с тухлени стени.


     8)      JENDRETZKI , фирма за архитектура и дизайн, Ню Йорк
Тухлените стени в тази баня в комбинация с пода от дюшеме и бялата овална вана придават изключителен уют.


Източник: amazing interior design

Няма коментари:

Публикуване на коментар