Търсене в този блог

четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Цветовете които предразполагат към сън



   Цветовете играят важна роля и имат голямо влияние върху  психиката на човек. За да създадем добра атмосфера в помещението е важно да можем  да изберем правилния цвят. 
   Ето някои съвети за цветовете, които са предпоставка за добър сън.
   Ако искате да спите спокойно, ви препоръчваме да използвате като основен цвят в помещението телесни, неутрални  цветове. 

 



Топлите и ярки цветове не са подходящи за помещения предполагащи спокойствие и сън.  Живият и динамичен цвят е по-благоприятен за кухнята или банята. Например:  червеният цвят е стимулиращ; жълтият зарежда с енергия в стаята; оранжевият динамичен цвят, така че е препоръчително  да се избягва използването им в спалнята. Ако наистина искате да използвате някои от тези цветове за спалнята добре е те да с в малки, премерени количества или да се използват само като акценти или внесени аксесоари.





От друга страна пък студените цветове са идеални за помещения предполагащи спокойствие и добър сън. Изберете син цвят,  добавете тъмни - „шоколадови“ завеси, спално бельо в слонова кост и ще създадете идеалната атмосфера за целта . Също така, можете да използвате зелен или пастелен нюанс. Комбинацията от пастелно зелено със синьо със сигурност ще придаде желаната мекота в стаята.










И за финал да не забравим да споменем картините и стенните декори, които придават уют и създават балансиран декор.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар