Търсене в този блог

неделя, 4 декември 2011 г.

Тенденции в интериорния дизайн - 2012г.




    Всички ние обичаме да сме заобиколени от любимите ни предмети и в обичани цветове. Така сме щастливи и се чувстваме добре. Но когато става дума за вътрешна декорация, се намесват дизайн и модни тенденции.
   Една от последните тенденции е навлизането на зеления цвят в интериорните решения.
   Екологични решения и цветове се срещат все по-често тъй като хората по цял свят приветстват използването на екологични материали. Повлияни от това, много от детайлите, използвани за декорация на съвременните помещения, включват в себе си екологично чисти компоненти.
Екологични компоненти като дървени вази и саксии за цветя и дървени вместо PVC шкафове са само част от възможностите.
Стъклените лампи и по-специално тези с извитите дълги тела или квадратни с обли ръбове са установили трайно присъствие в решенията на съвременните интериорни дизайнери. Те внасят елегантност и стил в стаята.         
Лавиците за книги, доскоро само част от работни кабинети или читални, са от скоро част от модерната всекидневна, поставени върху стена, в близост до дивана. Изработката им е изящна, със стилен и елегантен
дизайн, като обикновено върху тях се поставят антики, вази с цветя или модели на автомобили.
   В съвременните дизайнерски решения преобладават смесица от стилове, създавайки уникален вид на дома. В стаите са съчетани антични камини, резбовани врати, мраморни подове и персийски килими в уникална комбинация. Така в един дом се съчетават традиционен, официален и класически стил. 

2011 почти свърши.  2012 г. е близо и индустриите  за интериорен дизайн  отдавна са  насочили  поглед  напред към тенденциите за следващата година.

Цветове за 2011-2012г.
Известяват  началото на нов дух на оптимизъм, свобода, чар и изненада.
Доминиращ цвят е Сивият.Топло Сиво, Светло Сиво, Въглен. Сиво ще бъде навсякъде - на стени, мебели, прозорци, произведения на изкуството.
Други горещи цветове на годината ще бъдат смелите и изпъкващите.  Жълто е един от тях, естественно  в съчетание със сиво.  
  Други тенденции и нюанси за 2012 година включват  индиго, ярко зелено, тревисто зелено. бежово и все още класическите комбинации от черно и бяло.
В допълнение, трябва да знаем, че Оранжевото все още ще се навърта наоколо, Лилавото и Кафявото, които след толкова дълго време вече излизат от мода.

Относно обзавеждането: 
Чудесен поглед над интериора за 2012 г. ще бъде декорациите с  антики. За някои хора, антики никога не са излизали от мода, но тези които не са обръщали внимание трябва да знаят, че антиките се завръщат и ще бъдат по-горещи от всякога.
Друга интересна тенденция в интериора на 2012г. се забелязва и в някоипроизводители, които произвеждат лежанки малко по-ниски от стандарта до сега ( ако той е бил  20 "от пода,те го правят 17-18" на разстояние от пода ). Може би съобразен за терен с  по-ниски тавани и по-малки къщи.  

Тъкани:
"Омъжена за природата: селски вид на обзавеждане",  ще бъдат изтъкани платове с коноп или с подобни характеристики. Памук, Лен  ще бъдат открити в меки тонове на земята като топло бяло, пясъчно бежово, светло сиви и тенлесен цвят.

Мебели: 
Хит ще бъдат простите, непренудени, грубо изработенни дървени мебели. Също повлияни от горещите тенденции за 2012 за усет и близот до природата.

Произведения:
Извънгабаритната фотография е все още краля на произведения на изкуството. Изглежда ще варират от стандартни снимки до обработка на изображения в сепия, черно и бяло, както и разнообразие от компютърно подчертани и засилени оформления.
 

... Така че какъв е извода?  
Купете нещо жълто, боядисайте сива стена, намерете  дървена обикновена, селска, груба маса, покрийте дивана с  покривало с принт на кноп, сложете огромни снимки на любимите си преживявания.






















 



Няма коментари:

Публикуване на коментар