Търсене в този блог

неделя, 21 април 2013 г.

Тенденции за Цветовете в интериора през 2014

"Цвета" е първото нещо, което хората забелязват. Изследванията показват, че най-малко 85% от всички продукти, в крайна сметка се вземат от потребителя, въз основа на цвета.
 Предвид разработването на нови продукти, важно за компаниите е да знаят какви ще са  бъдещите цветови и модни тенденции.  Група от 40 специалиста предвиждат цветовите тенденции поне за 2 години напред. Те решиха:













За лятото на 2013 г., цветовете са взети направо от природата (тревно зелено, кафяво, охра, жълто, аква синьо ) и преди края на 2013г. като преход към 2014г., застъпват сините тонове, съчетани с червено и пясъчно кафяво.
Те споделят, че "поради кризата и нестабилността на Еврото, през следващите години, хората се нуждаят от чисти, естествени цветове, които ще се установят в модата за дълго време."
Съветват: да бъдем отворени за всички цветове.

Черно и бяло са вечно модерените цветове. За интериора, това винаги е безопасно залог - да изберете бялото във всичките му аспекти, меките кафяви тонове и тъмносивите цветове. По-този начин лесно можете да разведрите обстановката през всеки сезон , например с възглавнички
в тенденционални цветове или ваза в нов цвят. "Бяло, черно и деним - винаги модерни, но само в комбинация с правилната цветова тенденция. "


Новите цветови тенденции са на лице. Милоу Кет подрежда цветовете в няколко теми. Нека да ги разгледаме и обсъдим:



ХАРМОНИЯ И БАЛАНС

Простор, светлина и баланс. Нюанси на спокойни и неутрални цветове. Естествените материали преобладават, като дърво, корк, плетени материали, трева, бамбук, но също така и кожи и текстура. Бялото играе важна роля. Усеща се завръщане към корените, към същественото , прост и чист образ. Поглед към занаятчийството, съчетано с иновацията Еко съзнанието придобива по-голямо значение. Простотата е съчетана с лукс, виждаме метален блясък, но също сребро и злато, целофан, перли и седеф. Едро плетени материали се прилага например за столове или като добавка в текстури за калъфки.

ЦВЕТОВЕ:  виждаме редица хармонични неутрални цветове. Бялото е много важно. Виждаме бисквитено бежово, почти бели, меки жълти, бледо романтично розово, меко сиво-синьо, сиво и кафяво кокос. Тъмно кафяво, сиво и черно се използва в малки щрихи като акцент на тези  леки естествени цветове.


ЧУВСТВЕН И СТРАСТЕН


В тази посока  виждаме няколко нюанси на розово, често се използва тон-в-тон.
Цветя и дантели,ръчно рисувани цветя; животни, като птици, насекоми и пеперуди са популярните мотиви. Жакард, лен, памук и коноп като материали.

Старите техники като бродерия, с кръстосан бод, плетене на една кука и ръчно изработени продукти. Импровизацията е важна характеристика в тази посока.
 
ЦВЕТОВЕ: различни нюанси на розово надделява в тази тема. Виждаме меко оранжево, руж, люляк, старата роза, малина, изгорени оранжево, червено вино. Повечето от тези цветове са съчетани с бяло. Те могат също да бъдат комбинирани с бежово - тогава ефектът е по-носталгично.



ЕВОЛЮЦИЯ НА ПРИРОДАТА


Еволюцията на природата се влияе от устойчивостта на природата и изобретателността.

Зеленина, дървета и клони са популярните теми тук. Търсим комфорт и успокоение, уютни продукти като текстурирани възглавници и килими.
Подчертан е духа на градинарството и озеленяването.
Използват се рециклирани, ремонтирани и импровизирани продукти. На всякъде се виждат гъвкави компоненти на мебели, като  модулни подови плочки и стенни облицовки, столове и др.

ЦВЕТОВЕ: Тази цветова гама се състои от различни нюанси на зеленото приливащо се до синьо. Виждаме светло синьо-варово, трвисто зелено, светло маслинено зелено, тъмно зелен-зелен мъх, морско синьо, индигово. Тези цветове често се прилагат тон-в-тон, със светли / тъмни контрасти. Те могат да бъдат комбинирани с бял или бежов цвят.


ПЪТЕШЕСТВИЕ ВЪВ ВРЕМЕТО 

 
В тази тема, ние виждаме, микс от ретро влияния, особено винтидж продукти от шейсетте и седемдесетте години с патината на дървен материал и леко избледнели цветове, засегнати от времето. Често виждаме класически
дизайн, които се възражда. Популярен е дървесният цвят.
Изделия от индустриалната епоха се завръщат, като рециклирани промишлени осветителни тела, големи печатни букви, стари
метални чекмеджета. Те придават на интериора характер. Антични мебели от всички краища на света, в Арабия, Африка, Туркменистан, американските индианци, индийци и особено на Ориента. Комбинация от традиция, ръчно изработени стоки с промишлеността.
Следи от миналото и несъвършенства  като окисляване, пачуърк, ръчно изработени изделия
придават идентичност. Традиционни занаяти и техники, се ценят отново, като плетене, багрене на ръка,  намачкани и надраскани външен вид, естествени материали.
Често тъмнокафяв е основния цвят. Помислете за цветовете на стара боя от дърво или метал.

ЦВЕТОВЕ: Цветовете за тази насока са топли и леко избледнели. Те са като основните цветове на дърво или метал, които са засегнати от времето, често те са съчетани с топло кафяво. Виждаме такива цветове като: избледняло розово, оранжево, избледнели тонове на жълто, топло червено, синьо, зелено и топло кафяво.


 ЯРЪК КАЛЕЙДОСКОП



Тук присъстват много ярки цветове, като неон и флуоресцентни цветове в комбинация с бяло, лека неутрален или с пастелен цвят или в комбинация с черно. Може да не е цветен целият предмет, а само част от него.  Например да са оцветени в ярък цвят само краката на столовете или вътрешната част на корпуса на секция и др.
Материали са изкуствени материи, като например стъкло, плексиглас, био-пластмаса, найлон конец и смола.  Ефектът от светлината играе важна роля.

Блестящите и лъскави материали карат цветовете да се открояват още повече. Ефектът от тези ярки цветове е весел,  напомнят ни за петдесетте и шейсетте години.

ЦВЕТОВЕ: Тук гамата се състои от няколко пастелни цветове, както и някои ярки цветове. Виждаме неон жълт, лайм зелено, бонбонено розово, ярко оранжево, ярко розово, червено сигнал, сладко синьо и светло тюркоазено. Могат да се съчетават с някои пастелни цветове, както и с бяло и бежаво.



НОЩНА - ЛУКСОЗНИ ЦВЕТОВЕ


В тази тема, тъмни цветове преобладават. Откритите пространства са луксозни. Виждаме пространства и мебели с изчистени линии, с високи тавани, разкошни и луксозни материали и материи. Черното отново се завръща като най-важен цвят с различни или в комбинация с бяло за графичен ефект или с ярки цветни акценти като жълто, червено или оранжево.


Виждаме също акцент върху метални частици: злато, мед, сребро, но също така и цветни метални частици. Кафяво в комбинация с бежово е важно. Тапетите също играят важна роля.
Напрежение между различни материали - като матово и блясък, играта на светлина и сянка и висока / нисък релеф и различни текстури, които го правят вълнуващо. Всичко е много голям и ние често виждаме симетрия и повторение.

 
ЦВЕТОВЕ: Тази тема се състои от много тъмни цветове. Виждаме мастилено синьо, старо злато, мед, тъмно  пурпурен,  тъмно синьо-зелено, шоколадово кафяво, антрацит и черно. Черното е със сигурност най-важният цвят. Той може да се комбинира с бяло за графичен ефект, или с ярки цветове като червено, жълто или оранжево